Het smalste huis ter wereld, gebouwd op een ingewikkeld perceel. Laten we een kijkje binnen nemen.

THUIS

Voor een echte architect bestaan er geen gestandaardiseerde projecten.

Elk werk is op zijn eigen manier uniek. Dat komt doordat mensen in dit beroep vaak met onconventionele taken te maken krijgen.

Soms leidt de zoektocht naar compromissen tot het creëren van ongewone objecten.

Een levendig voorbeeld is een ongelooflijk smal huis dat werd gebouwd in een buitenwijk van Chicago.

Na de ontwikkeling van een Amerikaanse woonwijk bleef er een klein driehoekig stuk grond over met een oppervlakte van slechts 0,04 hectare.

De lokale autoriteiten slaagden er lange tijd niet in om het te verkopen – uiteindelijk moest de prijs tot een minimum worden verlaagd.

Uiteindelijk kocht een medewerker van een lokale architectuurfirma genaamd Greg Weisman het land.

Ondanks het moeilijke perceel waagde Greg het om een woonhuis te bouwen.

Niet alleen had het perceel een eigenaardige, onpraktische vorm, het moest ook volgens lokale wetten minder dan 40% van de grond innemen.

Bovendien moesten de huiseigenaren voldoende ruimte tussen het gebouw en de straat vrij laten.

De architect vond een originele oplossing en bouwde een huis met twee verdiepingen en een kelder, waarvan de vorm lijkt op een langgerekt driehoek met afgesneden hoek.

De smalste muur is slechts 0,9 (!) meter lang. De tegenoverliggende muur is bijna 7,6 (!) meter.

Het huis werd een ware bezienswaardigheid en kreeg van de lokale bewoners de bijnaam Pie House. Het lijkt inderdaad aan de buitenkant op een stuk van een reusachtige taart.

Het ongewone huisje staat direct aan de straat.

Voorbijgangers stoppen vaak om het van dichtbij te bekijken. Sommigen durven zelfs naar binnen te gaan.

Vanaf de smalle kant lijkt het huis alsof er binnen nauwelijks ruimte is, zelfs niet voor een kleine tafel en stoelen, laat staan voor een echt bed.

In werkelijkheid is het huis dankzij een speciale planning zeer ruim en comfortabel.

Aan de buitenkant is het huis bekleed met houten panelen.

De nadruk ligt op een hoge ingang met een A-vormige luifel en ramen met een golvend patroon.

De centrale ruimte van het huis combineert woonkamer, eetkamer en keuken op één niveau.

Het meubilair is overal langs de muren geplaatst, en de plafondlampen zijn langs een lijn opgehangen.

Op deze manier benadrukte de eigenaar de uniciteit van het huis en creëerde hij een soepele overgang van de ene functionele zone naar de andere.

In het huisje bevinden zich twee ruime slaapkamers.

Naast elk bevindt zich een kleine badkamer, en nog een badkamer is gepland in het smalle deel van het huis naast de woonkamer.