Der schoonzoon verbouwde de garage tot een echt huis, zodat de schoonmoeder weliswaar in de buurt was, maar op enige afstand.

THUIS

Als je een ongebruikte garage hebt, waarom maak je er dan geen ADU van?

ADU, de afkorting voor „Accessory Dwelling Unit” (Aanvullende Woonunit), is een aparte wooneenheid op een familie-woonperceel.

Het is als een extra huis, iets kleiner dan het hoofdverblijf, direct naast elkaar of eraan vast.

Het wordt „aanvullende eenheid” genoemd, alleen omdat het een secundaire eenheid is, in plaats van de structuur te beschrijven, omdat het functioneler is dan de term „aanvullende eenheid” doet vermoeden.

Martin Brown verhuisde naar Portland, Oregon, en verbouwde zijn garage tot een ADU.

Hij hield van de stad en stichtte er een gezin.

Maar toen zijn zoon Sebastian kwam, wilde zijn schoonmoeder in de buurt wonen om voor haar kleinzoon te zorgen.

In plaats van een nieuw huis te kopen, overwoog Martin om hun garage om te bouwen tot het appartement voor de grootmoeder.

Het is een gezellig thuis dat alles biedt wat je nodig hebt.

Ze hebben het huis verbouwd en opnieuw ontworpen om de basisruimtes van een huis te herbergen.

Ondanks de grootte zijn ze erin geslaagd om het functioneel te maken, en het was zelfs ruimer dan verwacht.

Ze voegden ook wat plantenbakken en een pad toe om het te laten lijken op een op zichzelf staand huis.

Er heerst een gevoel van warmte en gezelligheid zodra je het huis binnenstapt.

Er is een slaapbank die comfortabel genoeg is om op te zitten en te ontspannen terwijl je door de glazen deur kijkt, die indien nodig als logeerbed opent.

Er is een open haard om de plaats gezellig en warm te houden.

Ook bij het keukengebied is niet bezuinigd.

Er is een grote koelkast, een tweepits fornuis en een gootsteen.

Er zijn geen kasten, maar genoeg plankruimte om dingen open en gemakkelijk toegankelijk te houden.

Alle potten, pannen, borden en andere keukengerei zijn opgehangen aan rekken, die ook perfect zijn om te drogen.

Boven is er een slaapkamer op de zolder met een queensize bed en een leeshoek.

De trap naar de slaapkamer is ook ruimtebesparend ontworpen.

Er zijn afwisselende traptreden, zodat de volledige hoogte zonder veel ruimte te gebruiken wordt benut. We hopen alleen dat oma er lang van kan genieten!

En direct naast de trap is er een schuifdeur die naar een badkamer leidt.

De sleutel om deze ADU ruimtelijk te laten lijken, is om zoveel mogelijk licht binnen te laten.

Ze hebben geen ramen geplaatst om een gevoel van privacy te creëren, maar een enorme glazen deur en dakramen verlichten de ruimte.

Zelfs de keuken, die de zolder erboven had, heeft een glazen raam dat het licht van de dakramen van de zolder naar de keuken laat stromen.

Martin zorgde er ook voor dat het huis nog steeds herinnert aan zijn oude structuur.

De buitenkant van het huis is nog steeds hetzelfde als de originele garage uit de jaren 1920 en is alleen gemoderniseerd met nieuwe verf.

Ze hebben ook de originele betonnen vloer behouden, zodat de structuur op een sterk en duurzaam materiaal staat.

Tot slot werden overblijfselen van de oude garage – zoals oude armaturen en sloten – langs de keukenwand ingebouwd en dragen bij aan de rustieke industriële uitstraling.

Het is een geweldig klein huisje dat je misschien zou kunnen overwegen als een optie voor je ouders, schoonouders of misschien zelfs voor jezelf!

Maak een rondleiding door het hele huis door de volgende video te bekijken!